Etusivu / Peruukit käsityönä

Peruukit käsityönä

Peruukit käsityönäAivan ensimmäiset peruukin tunnusmerkit täyttäneistä esineistä tuskin saavuttaisivat suurtakaan suosiota tänä päivänä; ne olivat erilaisiin myssyihin ja telineisiin kiinnitettyjä hiustupsuja ja kasoja. Vanhimmat säilyneet peruukit ovat muinaisesta Egyptistä. Yhtäkaikki nämäkin ne olivat oman aikansa huipputuotteita. Peruukkeja valmistetaan nykyään myös konetyönä mutta kauneimmat hiustyöt tehdään käsin. Työ on hidasta ja vaatii hyvää näkökykyä ja keskittymistä. Hiukset solmitaan tai pujotetaan pohjaansa yksitellen. Työ kestää tottuneeltakin tekijältä n. 40 työtuntia ja siitä ylöspäin riippuen materiaaleista ja valmistustekniikasta. Työtä teetätetään myös paljolti Kaukoidässä, missä pikkutarkkaan työhön on pitkät perinteet. Hiusta kiinnitetään useilla eri tavoilla mm.solmimalla useilla erilaisilla solmimistekniikoilla ja upottamalla pohjaansa. Perinteinen solmiminen, joka keksittiin 1700-luvulla on yhä käytössä.

Olemme liittäneet laajaan mallistoomme myös Suomikallio-Uniikki peruukit. Uniikki-peruukit ovat kaikki 100 % käsintehtyjä aitohius-, tai keinokuituperuukkeja, jotka laadukkaiden materiaaliensa ja upean ja huolella suunnitellun pohjaratkaisunsa johdosta istuvat käyttäjälleen täydellisesti.

Uniikki-peruukkeja edustavat myös valikoidut Uniikki-asiantuntijat ympäri maan. Katso siis lähin Uniikki-asiantuntijasi “Jälleenmyyjät”-sivultamme ja anna hiusasiasi ammattilaisen hoidettavaksi.

Suomikallio Uniikki-peruukin voit tilata joko vakiomalliston istuvaan Uniikki-pohjaan käsin solmittuna – jolloin hiusten pituuden ja värin voit itse valita – tai peruukkimestarin tai Uniikki-asiantuntijan omiin mittoihisi täydellisen istuvaksi mitoittamana mittatilausperuukkina. Uniikki-mittatilausperuukissa lähes kaikki peruukin ominaisuudet ovat omien mieltymystesi mukaan valittavana.

Oletko kiinnostunut käsintehdystä peruukista? Kysy lähin Uniikki-asiantuntijasi numerosta 09 694 3200 / info@suomikallio.fi tai jätä yhteydenottopyyntö sivun alaosan lomakkeella.

Pekka Helynen

Top