Etusivu / Peruukit käsityönä

Peruukit käsityönä

Peruukkimestari Pekka Helynen - peruukit käsityönäAivan ensimmäiset peruukin tunnusmerkit täyttäneistä esineistä juontavat juurensa jo muinaiseen Egyptiin ja vaikka peruukit useimmiten valmistetaankin  nykyään koneellisesti valmistuvat kauneimmat ja kehittyneimmät hiustyöt yhä käsin. Työ on hidasta vaatien hyvää näkökykyä ja keskittymistä. Hiukset solmitaan tai pujotetaan pohjaansa yksitellen. Työ kestää tottuneeltakin tekijältä vähintäänkin 40 työtuntia tai enemmän riippuen materiaaleista ja valmistustekniikasta. Työtä teetetään myös paljolti Kaukoidässä, missä pikkutarkkaan työhön on pitkät perinteet. Hiusta kiinnitetään useilla eri tekniikoilla solmimalla ja upottamalla. Perinteinen solmiminen, joka keksittiin 1700-luvulla on yhä käytössä.

Laajan peruukkimallistoomme huippua edustavat Suomikallio Uniikki -mittatilausperuukit, jotka ovat peruukkimestarimme Pekka Helysen suunnittelua. Uniikki-mittatilausperuukit ovat kaikki 100 % käsintehtyjä aitohius- tai kuituhiusperuukkeja, jotka laadukkaiden materiaaliensa ja upean huolella suunnitellun pohjaratkaisunsa johdosta istuvat käyttäjälleen täydellisesti.

Oman Helsingin myymälämme lisäksi Uniikki-mittatilausperuukit ovat edustettuina valikoiduilla Uniikki-asiantuntijoilla ympäri maan. Kysy siis lähin Uniikki-asiantuntijasi numerosta 09 694 32 00 tai sähköpostilla osoitteesta info@suomikallio.fi.

Suomikallio Uniikki-peruukin voit tilata joko vakiomalliston istuvaan Uniikki-pohjaan käsin solmittuna – jolloin hiusten pituuden ja värin voit itse valita – tai peruukkimestarin tai Uniikki-asiantuntijan omiin mittoihisi täydellisen istuvaksi mitoittamana mittatilausperuukkina. Uniikki-mittatilausperuukissa lähes kaikki peruukin ominaisuudet ovat omien mieltymystesi mukaan valittavana.

Pekka Helynen

Top