Etusivu / Tietoa peruukeista / Peruukit ja hiuslisäkkeet

Peruukit ja hiuslisäkkeet

Kärsitkö hiustenlähdöstä?  Ovatko hiuksesi ohentuneet?

Yleiskunnon heikkeneminen ja mahdolliset sairaudet saattavat aiheuttaa ohimenevää tai pysyvää hiusten lähtöä. Normaalisti päästä irtoaa päivittäin 40–100 hiusta. Hiuksettomuus saattaa aiheuttaa sosiaalisia paineita, joita hyvä peruukki tai lisäke helpottaa. Peruukki kattaa koko hiustenkasvualueen ja hiuslisäke eli tupee osan siitä.

Peruukit jaetaan pääosin seuraaviin ryhmiin: Keinokuituperuukit, hiusperuukit ja -lisäkkeet, sekä mittatilausperuukit.

Kuituperuukit

Kuituperuukit ovat helppokäyttöisiä, eivätkä vaadi paljon huoltoa. Kampaukset ja kiharuudet pysyviä eikä kuitu yleensä vaalene auringossa ja käytössä. Kuitu on myös monesti kevyempää kuin aito hius. Kuitu on myös aitoa hiusta edullisempaa ja useimmiten nopeasti saatavilla.  Kuitu on kuitenkin kulutuskestävyydeltään aitoa hiusta heikompaa, eivätkä kuituperuukit yleensä kestä kuumuutta (föönaus, kihartimet, sauna jne.). Markkinoilla on nykyään myös lämmönkestävää kuitua, jota voi kihartaa esim.lämpörullilla.

Kuituperuukkeja voi kuvailla sanoin: pese ja pidä. Helppous ja vaivattomuus kuvaavatkin näitä peruukkeja parhaiten. Nykyään on saatavilla myös liukuvärjättyjä ja raidoitettuja malleja. Valmisperuukkiala seuraa tarkasti hiusmuodin vaihteluja ja yleensä uudet hiusmallit toteutetaan nopeasti myös peruukkimallistoihin. Nykyajan kuitu on kehittynyt roimasti alkuajoista; kuitu heijastaa valoa pitkälti hiuksen tapaan ja on myös liikkuvaa.

Suosittelen hankittavaksi kaksi tai useamman peruukkia, jolloin ne vuorotellen käytettyinä kestävät huomattavasti kauemmin etkä mahdollisissa ongelmatapauksissa ole yhden peruukin varassa. Kuituperuukkeja on saatavana konetyönä ja käsityönä valmistettuina, sekä näiden yhdistelminä.

Konetyönä valmistetuissa peruukeissa kuitu on kiinnitetty koneellisesti valmistettuun nauhaan. Nauhasta käytetään nimitystä tressi. Yleensä kuitu pysyy hyvin kiinni nauhassa, joten kulumista ei paljon ilmene. Kuitu pysyy hyvin suunnassaan tressattuna, joten se toimii hyvin esim. lyhyessä niskatukassa solmitun kuidun noustessa helposti pystyyn pään liikkuessa. Nauhatekniikka jättää kuitenkin usein toivomisen varaa luonnollisuutta silmälläpitäen.

Solmituissa peruukeissa kuitu on kiinnitetty yksitellen solmimalla pohjamateriaaliin. Näin saadaan aikaan vaikutelma, että hius kasvaa suoraan päänahasta. Pohjamateriaalina voi olla erilaiset tyllit, ihoa jäljittelevät materiaalit (polyuretaani) tai tiheä monofilament-verkko.

Haasteellisin toteutettava peruukeissa on niiden etureuna. Konetyönä valmistettuja peruukkeja voi harvoin kammata taaksepäin ja otsaraja on peitettävä otsatukalla. Nykyään valmistetaan myös häivereunalla varustettuja peruukkeja, joissa otsarajan hiukset on solmittu ohueen tylliin tai vastaavaan materiaaliin aidon hiusrajan vaikutelman luomiseksi.

Hiusperuukit ja -lisäkkeet

Hius on useimmiten keinokuitua pitkäikäisempää. Hiusperuukkeja voi myös korjata kun irronneiden hiusten tilalle voidaan solmia uutta hiusta. Hiusperuukit ovat useimmiten kuituperuukkeja hintavampia. Hiusta voi kihartaa, joten kampausten muuttaminen on helppoa.

Mittatilausperuukit

Mittatilausperuukeissa voit valita hiuksen pituuden, värin, kiharuuden, tuuheuden ja yksilölliset toiveet kuten raidat jne.. Mittatilausperuukkien toimitusaika on n. 12vkoa.

Hiusperuukeille kuten kuituperuukeillekin on omat hoitotuotteensa. Aito hius vaalenee auringossa ja pitkään käytettynä. Vaalentunut väri voidaan useimmiten palauttaa värjäämällä asiantuntijaliikkeessä.

Top